Κ. Ζουράρις: Θα προτείνω και τα ιδιωτικά σχολεία να συμμετάσχουν στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων

Κ. Ζουράρις: Θα προτείνω και τα ιδιωτικά σχολεία να συμμετάσχουν στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο τη συμμετοχή και των ιδιωτικών σχολείων στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North98 ο Κώστας Ζουράρις. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Ο ίδιος είπε πως το σχέδιό του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τόνισε πως η χρηματοδότηση σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Ζουράρις είπε πως θα κλείσει στα μέσα Φεβρουαρίου χωρίς νέα μέτρα, ενώ για τον κόφτη είπε πως υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και διορθώνει δαπάνες που έχουν ξεφύγει σε ορισμένα τμήματα.