Καίγονται σπίτια στην Σκιλλουντία - Εκκενώνονται οι οικισμοί Κρέστενα και Γρύλλος
Πυρκαγιά στην Ηλεία

Καίγονται σπίτια στην Σκιλλουντία - Εκκενώνονται οι οικισμοί Κρέστενα και Γρύλλος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας.

Σύμφωνα με το Ilialive, η φωτιά κινείται σε λιοστάσια, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλησιάζει προς τα Κρέστενα από όπου και ζητήθηκε προληπτική εκκένωση. Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου.

Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.