«Καμία σημαντική πρόοδος» στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων για το Brexit

«Καμία σημαντική πρόοδος» στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων για το Brexit

«Καμία σημαντική πρόοδος» δεν επιτεύχθηκε στα βασικά θέματα που αφορούν στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., μετά τον νέο και τρίτο κατά σειρά γύρο των διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, Michel Barnier. 

«Αυτή την εβδομάδα κάναμε πολλές χρήσιμες αποσαφηνίσεις σε πολλά σημεία», δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Όμως δεν καταγράψαμε καμιά αποφασιστική πρόοδο στα κύρια ζητήματα» του διαζυγίου, πρόσθεσε ο Barnier, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό διαπραγματευτή David Davis -ο οποίος, από την πλευρά του, ζήτησε από την Ε.Ε να επιδείξει «μεγαλύτερη φαντασία και ευελιξία».

Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει ήδη από χθες ο Barnier και στις αρχές της εβδομάδας ο Jean-Claude Juncker, το Λονδίνο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και, κατά συνέπεια, οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν ούτε να επιδείξουν ευελιξία ούτε να διαπραγματευτούν ουσιαστικά.

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι η έντονη αμφισβήτηση την οποία γνωρίζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, τόσο στο εσωτερικό του κόμματός της όσο και στην κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Φωτογραφία: SOOC