«Καμπανάκι» Προέδρου Κομμωτών Θεσσαλονίκης για διασπορά του ιού από κομμωτές σε σπίτια

«Καμπανάκι» Προέδρου Κομμωτών Θεσσαλονίκης για διασπορά του ιού από κομμωτές σε σπίτια

Τον κώδωνα του κινδύνου για διασπορά του κορονοϊού στα σπίτια των πολιτών κρούει ο Πρόεδρος Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός, ο οποίος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι επικοινωνούν με κομμωτές - προσδιορίζοντάς τους στους 1000 - για να τους κουρέψουν παράνομα στα σπίτια, ενόψει των εορτών.

Τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων με τους ειδικούς επιστήμονες να βάζουν «φρένο» στην κυβέρνηση για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, γι’ αυτό και μέχρι την Παρασκευή θα κριθεί για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο.

Η είδηση ωστόσο ότι ενδέχεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια προκάλεσε… «φρενίτιδα» στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενόψει των εορτών σπεύδουν να δρομολογήσουν από τώρα ραντεβού με κομμωτές -όταν και αν ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία, προκειμένου ο νέος χρόνος να τους βρει… περιποιημένους.

Ο ορυμαγδός μηνυμάτων που λαμβάνουν καθημερινά οι κομμωτές και το lockdown σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλο Κολοβό, έχει οδηγήσει στην παρανομία 1.000 κομμωτές της πόλης.  «Πηγαίνουν με τα βαλιτσάκια τους στα σπίτια και κουρεύουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η παραοικονομία ακμάζει εις βάρος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο κ. Κολοβός, προσθέτοντας μάλιστα ότι στην αρχή ήταν μόνο οι πλανόδιοι κομμωτές, ενώ μετά και το δεύτερο lockdown βγαίνουν στον δρόμο και επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά.

«Είναι επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος σε 10 σπίτια την ίδια μέρα. Από τους 1.000 συνολικά, 100-200 δεν θα έχουν κολλήσει κάπου κορονοϊό με τόση έκθεση;», διερωτάται ο πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι βάσει στατιστικών είναι λογικό να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο το 73% των πελατών επιλέγει να βάφει μαλλιά στο σπίτι.