Καπραβέλος: 800 εργαζόμενοι στο Παπανικολάου δεν έχουν κάνει 3η δόση – Περιμένω νέο κύμα κορονοϊού

Καπραβέλος: 800 εργαζόμενοι στο Παπανικολάου δεν έχουν κάνει 3η δόση – Περιμένω νέο κύμα κορονοϊού

Τους φόβους του για νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού εξέφρασε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον νόμο για αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. 

Μάλιστα, ο Ν. Καπραβέλος σημείωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ πως «στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι» και συμπλήρωσε πως «το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή των μερικώς εμβολιασμένων είναι μεγάλο. Δεν έχει γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν υπάρχει λοκντάουν των ανεμβολίαστων και δεν ενισχύθηκε όσο πρέπει το ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.  Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση». 

Βέβαια, διευκρίνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα και σημείωσε σχετικά πως αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο λέγοντας χαρακτηριστικά «περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο».