Καραγιάννης: Η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών

Καραγιάννης: Η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα μας όταν δεν υπάρχουν επαρκείς και σύγχρονες υποδομές, ενώ η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία».

Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο 10ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης, που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου και στην υλοποίηση έργων, είπε ότι «λίγους μήνες αφ΄ ότου αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου, εξαγγείλαμε ένα πρόγραμμα, ύψους άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προχωρά ταχύτατα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας».

«Σήμερα», συνέχισε, «έχουμε ήδη δημοπρατήσει έργα άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά και παραπάνω τα έχουμε συμβασιοποιήσει, με αποτέλεσμα το αναπτυξιακό αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα αυτών των έργων να γίνεται ορατό σε όλους τους πολίτες».

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «υπάρχει ένα σαφές κοινωνικό αποτύπωμα, με τη δημιουργία περίπου 200.000 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη τριετία, το οποίο θα αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «οι υποδομές συνδέονται με περίπου 100 επαγγέλματα, οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε ουσιαστικά σε μία νέα περίοδο άνθησης όλου αυτού του χώρου, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας, γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους διεθνείς ομίλους να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας.»

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, λέγοντας τα εξής:

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής για το οποίο ήδη έχουμε προσωρινό ανάδοχο και προχωρούμε προς την συμβασιοποίησή του είναι οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος -Μεθώνη. Ένα έργο με προϋπολογισμό 250 εκατομμύρια ευρώ, που θα υλοποιηθεί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και εντός του 2022 θα στήσουμε τα πρώτα εργοτάξια.

Επίσης, έχουμε έργα ζωτικής σημασίας που περίμεναν για χρόνια οι πολίτες.

Ενδεικτικά αναφέρω τον οδικό άξονα 'Ακτιο - Αμβρακία, ένα έργο προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2023. Ακόμη, εντός του καλοκαιριού θα παραδώσουμε και την παράκαμψη Αμφιλοχίας, μήκους 17 χιλιομέτρων, ώστε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτού του μεγάλου έργου να φαίνονται στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα εξίσου σημαντικό έργο είναι η οδική σύνδεση της Λευκάδας με το 'Ακτιο και τον δυτικό άξονα που και αυτό θα παραδοθεί εντός του 2023».

Στην συνέχεια ο Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούνται στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, λέγοντας ότι «ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση του έργου και έτσι από τις αρχές Ιουλίου θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα». Όπως εξήγησε, «τότε θα είναι δυνατόν να υπάρχει ελεύθερη διέλευση των πλοίων, οπότε μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου να μπορέσουμε να αφήσουμε ελεύθερη την ναυσιπλοΐα σε μία πολύ δυνατή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό».