Το Καράκας αδυνατεί να πληρώσει τους διεθνείς αερομεταφορείς

Το Καράκας αδυνατεί να πληρώσει τους διεθνείς αερομεταφορείς

Στο στόχαστρο των διεθνών αερογραμμών βρίσκεται η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς προχωρούν σταδιακά στη διακοπή των πτήσεών τους προς το Καράκας, αναφέρει σε δημοσίευμα η Καθημερινή της Κυριακής.

Αυτήν τη φορά η αμερικανική United Airlines προστέθηκε από την 1η Ιουλίου στη λίστα των ξένων εταιρειών που έλαβαν την απόφαση να διακόψουν τις πτήσεις τους προς αυτόν τον προορισμό.

Αρκετοί διεθνείς αερομεταφορείς εγκατέλειψαν τη Βενεζουέλα, επικαλούμενοι τα πάρα πολλά χρήματα που τους χρωστάει το Καράκας. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg τον Ιούνιο, ο εκπρόσωπος της United Airlines,Τσαρλς Χόμπαρτ διεμήνυσε ότι «η πτήση μεταξύ Χιούστον και Καράκας δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές μας απαιτήσεις». Σύμφωνα με τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών, το προηγούμενο έτος οι οφειλές των Αρχών της Βενεζουέλας προς τους διεθνείς αερομεταφορείς ανήλθαν στα 3,8 δισ. δολάρια.

Ένας από τους λόγους που η εταιρεία έλαβε την παραπάνω απόφαση σχετίζεται και με τη χαμηλή ζήτηση των πτήσεων προς τη χώρα. Παρότι τις πτήσεις προς το Καράκας επέλεγαν επικεφαλής πετρελαϊκών εταιρειών που εδρεύουν στο Τέξας καθώς και Βενεζουελάνοι που πλέον κατοικούν μόνιμα στις ΗΠΑ, μικρή μερίδα τουριστών ταξιδεύει προς αυτόν τον προορισμό, με αποτέλεσμα οι πτήσεις να σημειώσουν χαμηλή πληρότητα.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει έρθει αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες με κύμα διαδηλώσεων κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άνθρωποι. Πέρυσι η Deutsche Lufthansa διέκοψε τις πτήσεις της προς το Καράκας από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ οι αμερικανικές American Airlines, Delta και ο γαλλοϊσπανικός όμιλος Air France-Iberia έχουν μειώσει τη συχνότητα εκτέλεσης των δρομολογίων από και προς τη Βενεζουέλα.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια