Kατά των πρότυπων σχολείων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - «Είναι ελιτίστικα»

Kατά των πρότυπων σχολείων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - «Είναι ελιτίστικα»

Την κατάργηση των πρότυπων σχολείων ζητά η ΟΛΜΕ, οπως προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου της και συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, Θ. Τσούχλου, ο οποίος τα χαρακτήρισε «ελιτίστικα». Συγκεκριμένα, ο κ. Τσούχλος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής υποστήριξε ότι θεωρεί «απαράδεκτο τον θεσμό των Πρότυπων Σχολείων και από σειρά ετών έχει απαιτήσει την οριστική κατάργησή τους».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την άποψή του στα Πειραματικά σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να επιλέγονται μετά από κλήρωση, «έτσι ώστε να επιτελείται ο παιδαγωγικός στόχος αυτών των σχολείων». Ο ίδιος, δε, πήγε ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι η καθιέρωση των εισαγωγικών εξετάσεων προωθεί μια διαστρεβλωμένη και αντιπαιδαγωγική αντίληψη της αριστείας.

«Η κοινωνία μας δε χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία, αλλά την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η κρατική μέριμνα οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες στων δυσπρόσιτων υποβαθμισμένων περιοχών και όχι φυσικά τα Πρότυπα», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του κ. Τσούχλος.

Και αυτό τη στιγμή κατά την οποία η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει την επιβράβευση της Αριστείας έχοντας ήδη καταργήσει την απόφαση των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγονται οι σημαιοφόροι με... κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία.

Α. Διαμάντης