ΚΕΔΕ εναντίον Σκουρλέτη: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός»

ΚΕΔΕ εναντίον Σκουρλέτη: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός»

Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση «στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων» ζητεί το ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, με την έγκριση του οποίου ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της.

Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «προσβλητική και απαξιωτική απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η «άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία των δημάρχων από όλη την Ελλάδα». Σύμφωνα με το ψήφισμα, η στάση του αυτή «αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί τον ουσιαστικό διάλογο για την μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης», η οποία όμως «δεν μπορεί να περιμένει».

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η ΚΕΔΕ «έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις». Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, «αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή» τονίζεται στο ψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ