ΚΕΔΕ: Προσβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δήλωση Χρ. Σπίρτζη για «ημέτερους δημάρχους του παλαιοκομματισμού»

ΚΕΔΕ: Προσβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δήλωση Χρ. Σπίρτζη για «ημέτερους δημάρχους του παλαιοκομματισμού»

Προσβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, στην οποία κάνει λόγο για «ημέτερους δημάρχους του παλαιοκομματισμού, του δικτύου των απευθείας αναθέσεων… αλλά και των μεγαλοεργολάβων που είχαν συνηθίσει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς», με αφορμή το αίτημά της να ανασταλεί για έναν χρόνο η εφαρμογή, στους δήμους, του νέου νόμου για τους δημόσιους διαγωνισμούς (Ν. 4412/2016).

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι συμμετείχε σε σύσκεψη με το υπουργείο Υποδομών, στην οποία κατέθεσε τις ενστάσεις της όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου, «αλλά παράλληλα και την άποψη ότι συγκεκριμένες διατάξεις του είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Σύμφωνα με την Ένωση, ζητήθηκε η αναστολή εφαρμογής του, διότι δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων, που προβλέπεται στο άρθρο 118 του νέου νόμου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ίδιος ο υπουργός το «θεώρησε δίκαιο και εύλογο» αλλά «ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να αποστεί από την άμεση εφαρμογή του νόμου, καθώς αποτελεί απαίτηση των θεσμών και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.» «Ουσιαστικά, μας είπε ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε αυτό το δίκιο. Και μερικούς μήνες μετά, μας κατηγορεί για παλαιοκομματισμό και αδιαφάνεια. Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε τη δήλωση του υπουργού;», υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα