Κεραμέως: Τα δημοτικά σχολεία «πρωταθλητές στην ανακύκλωση»

Κεραμέως: Τα δημοτικά σχολεία «πρωταθλητές στην ανακύκλωση»

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ανακύκλωσης «τα δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση» προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κεραμέως βρέθηκε το πρωί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, όπου συζήτησε με τους μαθητές για τους προβληματισμούς τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η παρουσίαση και η σκυταλοδρομία του προγράμματος στο σχολείο, έγινε από την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Μαρία Αλεβίζου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Βασίλη Κουρνέτα.

Όπως έγινε γνωστό, «από την αρχή της ιδέας της δράσης μέχρι και σήμερα, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων είχε την αμέριστη στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα όσο πιο κοντά γίνεται στις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων».

«Τα δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση», πρόκειται για μια περιβαλλοντική δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.