Κική Δημουλά: Παραμένει διασωληνωμένη - Το πρώτο ανακοινωθέν

Κική Δημουλά: Παραμένει διασωληνωμένη - Το πρώτο ανακοινωθέν

Στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, παραμένει διασωληνωμένη η 89χρονη ποιήτρια Κική Δημουλά, μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη και διακομίσθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Τι λέει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η κ. Δημουλά παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη κι οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς εκεί βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν: «Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπουργοί υγείας και πολιτισμού, Βασίλης Κικίλιας και Λίνα Μενδώνη, μετέβησαν στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της ασθενούς.