Κίνα: Βασική πτυχή της οικονομικής πολιτικής για το 2017 η σταθερότητα

Κίνα: Βασική πτυχή της οικονομικής πολιτικής για το 2017 η σταθερότητα

Η σταθερότητα θα είναι η βασική πτυχή της οικονομικής πολιτικής της Κίνας το 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα μετά την ετήσια Διάσκεψη Κεντρικής Οικονομικής Πολιτικής.

H «επιδίωξη της προόδου ενώ διατηρείται η σταθερότητα» θα είναι βασική αρχή στην κρατική διακυβέρνηση και τη μεθοδολογία της οικονομικής πολιτικής, η εφαρμογή της οποίας είναι ουσιαστικής σημασίας για τον επόμενο χρόνο, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η νομισματική πολιτική θα είναι "συνετή και ουδέτερη"

Η νομισματική πολιτική της Κίνας θα συνεχίσει να είναι «συνετή και ουδέτερη» το 2017, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα μετά την ετήσια Διάσκεψη Κεντρικής Οικονομικής Πολιτικής. Η πολιτική θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες αλλαγές στη χρήση των εργαλείων προσφοράς χρήματος, όπως δεσμεύθηκαν οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη Διάσκεψη.

Οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να είναι περισσότερο προληπτικές και αποτελεσματικές και οι προϋπολογισμοί να σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο που να καλύπτουν την ανάγκη για διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μειώνοντας το φορολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις και διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια