Κίνα: Το εξωτερικό εμπόριο συνεχίζει να υφίσταται πιέσεις

Κίνα: Το εξωτερικό εμπόριο συνεχίζει να υφίσταται πιέσεις

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας συνεχίζει να υφίσταται καθοδικές πιέσεις λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας και πάρα τα βελτιωμένα στοιχεία του Αυγούστου για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Οι δυσκολίες δεν είναι βραχυπρόθεσμα προβλήματα και αυξάνονται οι αβεβαιότητες και οι αστάθμητοι παράγοντες, δήλωσε ο Σεν Ντανγιάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας βελτιώθηκε σημαντικά τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα τελωνεία τον Σεπτέμβριο, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές και αυξάνονται κατά 5,9% και 10,8% αντίστοιχα. Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014, που και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες, ωστόσο, το εξωτερικό εμπόριο μειώθηκε κατά 1,8% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 1% και τις εισαγωγές κατά 2,9%.

Επικαλούμενος τα στοιχεία αυτά, ο Σεν είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό και ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς