Κινητοποίηση κατοίκων στο Κορωπί για την παραβατικότητα των Ρομά

Κινητοποίηση κατοίκων στο Κορωπί για την παραβατικότητα των Ρομά

Με βασικό αίτημα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς στον αυθαίρετο οικισμό Κούπι Κορωπίου, από «τη δράση μετακινούμενων ομάδων Ρομά», κάτοικοι, σύλλογοι και δήμος Κρωπίας, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη κινητοποίηση, μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου.

Οι κάτοικοι σε πρώτη φάση ζητούν την άμεση στελέχωση του ΑΤ κατ΄εφαρμογή του οργανισμού υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η κινητοποίηση εντάσσεται στον προγραμματισμό δράσεων διαμαρτυρίας ύστερα από συνέλευση κατοίκων που συγκάλεσε ο δήμος Κρωπίας τη Δευτέρα.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Κιούσης επισημαίνει ότι «μόνο με μαζική κινητοποίηση μπορούμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και να δοθεί το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία με αποτελεσματική κοινή δράση για την αντιμετώπιση των μορφών ακραίας παραβατικότητας στις περιοχές μας από τη δράση μετακινούμενων Ρομά».

Φωτογραφία αρχείου: Sooc