Κλείνουν 8 σχολεία σε Αθήνα, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Γλυφάδα λόγω κορονοϊού

Κλείνουν 8 σχολεία σε Αθήνα, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Γλυφάδα λόγω κορονοϊού

Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς με Κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλείνουν συνολικά 8 σχολεία σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αθήνα και Γλυφάδα για προληπτικούς λόγους, μετά την εκδήλωση του 4ου κρούσματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό».

Σύμφωνα με πληροφορίες το 4ο κρούσμα εντοπίστηκε σε καθηγήτρια η οποία πραγματοποιεί ιδιαίτερα μαθήματα και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων στα οποία φοιτούν τα παιδιά στα οποία έκανε τα μαθήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έκλεισε και ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της καθηγήτριας, ενώ συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα εξής σχολεία:

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

11ο Λύκειο Περιστερίου

1ο Πειραματικό λύκειο Αθηνών

1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

1ο ΓΕΛ Γλυφάδας

19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

5ο Δημοτικό Περιστερίου

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κλείσει τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αττική καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό. Πρόκειται για τα σχολεία: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ".

Για προληπτικούς λόγους κλειστό για δύο εβδομάδες θα μείνει και το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτά ο 9χρονος γιος του πρώτου κρούσματος κορονοϊού, ο οποίος βρέθηκε και αυτός θετικός στον κινεζικό ιό.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς