Κλειστά τα σχολεία και σε Λέσβο, Χίο και Χανιά

Κλειστά τα σχολεία και σε Λέσβο, Χίο και Χανιά

Κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των παγετών παραμένουν σήμερα σχολεία στα νησιά του βορείου Αιγίου.

Σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων των αντίστοιχων δήμων, κλειστά παραμένουν σήμερα: Στη Λέσβο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής, του Μανταμάδου, καθώς και της Νάπης. Στη Χίο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βολισσού, των Καρδαμύλων, του Αγίου Γεωργίου Συκούση και του Θολοποταμίου. Τέλος στην Ικαρία κλειστές παραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Κλειστά τα σχολεία και στα Χανιά 

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα:

Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «στους περισσότερους οδικούς άξονες η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στο οδικό δίκτυο από Κράπη προς Ίμπρο και από Λάκκους προς Ομαλό οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης ωστόσο και στα δύο σημεία επιχειρούν μηχανήματα προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία».