Κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΚΕΔΕ και ΙΣΑ

Κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΚΕΔΕ και ΙΣΑ

Από κοινού θα συνεδριάσουν αύριο το μεσημέρι τα Διοικητικά Συμβούλια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που διαφωνούν με την τροπολογία, «Κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και Νομικών προσώπων αυτών», του υπουργείου Υγείας. Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Η τροπολογία, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «προβλέπει να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών  των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.)».

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει την τροπολογία «δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Επίσης, αναφέρει ότι αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος. Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης».

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα