Κόντρα Καμίνη - Φλαμπουράρη για την ανάπλαση της Αττικής

Κόντρα Καμίνη - Φλαμπουράρη για την ανάπλαση της Αττικής

Σε δεύτερο ρόλο βάζει τη δημοτική αρχή Αθηναίων ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τη δημιουργία κρατικής εταιρείας για την ανάπλαση του Δήμου Αθηναίων. Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλει ο Γ. Καμίνης, παρά τις «αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι ο δήμος Αθηναίων θα διαδραμάτιζε κεντρικό, ακόμη και συντονιστικό, ρόλο στο εγχείρημα, από το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η συμμετοχή του Δήμου έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο απλού μέλους ενός οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου».

«Πρόκειται για κυβερνητική κίνηση που de facto ακυρώνει τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της χώρας, με κίνητρα προδήλως μικροπολιτικά. Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει, και μάλιστα με τον πιο ακραίο και απροκάλυπτο τρόπο, την πάγια πολιτική των προκατόχων της, να κρατούν τον πρώτο Δήμο της χώρας καθηλωμένο σε ρόλο απλού παρατηρητή σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα του οίκου του», προσθέτει ο Δήμος.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Φλαμπουράρης με ανακοίνωσή του επιμένει ότι ο Δήμος Αθηναίων ήταν ενήμερος. «Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» είναι, λοιπόν, ένα επιχειρησιακό κέντρο, μία «task force» ειδικής αποστολής,  στο οποίο μετέχουν θεσμικά και ισότιμα η κυβέρνηση δια Υπουργών της Επιτροπής Μεγάλων Έργων, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής. Είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος να συγχρωτιστούν άμεσα - και συνεπώς αποτελεσματικά - οι απόψεις, οι αρμοδιότητες και οι δράσεις. Παραλλήλως, είναι και ο πιο πρόσφορος τρόπος να δοθεί προτεραιότητα και ένταση στον στόχο και μοναδικός δρόμος για την ταχύρρυθμη υλοποίησή του. Ο νέος φορέας δεν διεκδικεί να υποκαταστήσει λειτουργίες και αρμοδιότητες ούτε των υπουργείων ούτε των ΟΤΑ. Διεκδικεί  να τις συνθέσει, να τις συντονίσει και να τις θέσει σε άμεση κίνηση», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Φωτογραφία: Intime News