Κόντρα Σταϊκούρα – Λοβέρδου για τα Μνημόνια

Κόντρα Σταϊκούρα – Λοβέρδου για τα Μνημόνια

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή την είσοδο της χώρας στα Μνημόνιο. Η αρχή είχε γίνει από τον Υπουργό Οικονομικών, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων είχε εξαπολύσει τα πυρά του προς το ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να του απαντά σήμερα στην Ολομέλεια.

«Όταν παρέλαβα το υπουργείο Εργασίας από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 έπρεπε να βρω 2,5 δις μέσα σε λίγες ώρες αλλιώς οι συνταξιούχοι θα έμεναν απλήρωτοι. Κύριε Σταϊκούρα να μιλάτε πιο προσεκτικά όταν απευθύνεστε στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πρέπει να τολμάει να λέει ότι εμείς ρίξαμε τη χώρα στα Μνημόνια όταν ξέρεις ποιοι έχουν βάλει πλάτη για ανάκαμψη της χώρας και όταν ξέρεις ποιος συγκρότησε μαζί με αγανακτισμένους και ψεκασμένους το αντιμνημονιακό μέτωπο. Πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στο ΚΙΝΑΛ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το γάντι στον βουλευτή σήκωσε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο δήλωσε υπερήφανος για την παράταξη που υπηρετεί, καθώς όπως είπε « παρά τα λάθη και παραλείψεις που όλοι έχουμε κάνει στη χώρα αποδεδειγμένα έχει το πιο θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός ναι μεν αναγνώρισε το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπογράμμισε όμως ότι το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου ήταν αυτό που μας οδήγησε στη δίνη των Μνημονίων. «Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε εγκαίρως για τους κινδύνους της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", μας οδήγησε στα Μνημόνια και μετά ξέρουμε ποια ήταν η πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ταλαιπωρίας», είπε.