Κόντρα Σταθάκη- αντιπολίτευσης για τις Σκουριές: Είστε fan club της Eldorado – Καθυστέρηση για ψηφαλάκια

Κόντρα Σταθάκη- αντιπολίτευσης για τις Σκουριές: Είστε fan club της Eldorado – Καθυστέρηση για ψηφαλάκια

«Μάχη» για την επένδυση της Eldorado Gold ξέσπασε στη Βουλή, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη να επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στα όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στην εταιρεία. Μάλιστα, χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς τόσο τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά εκπροσώπους της καναδικής εταιρείας.

«Δεν έχω αντίρρηση η Eldorado να φτιάξει ένα fun club φίλων της ΝΔ ή της Ένωσης Κεντρώων. Με το ανάποδο έχω πρόβλημα ότι εσείς δεν μπορείτε να φτιάξετε fan club της Eldorado, άρα τίθεται θέμα ουσίας για το πώς λειτουργεί μία δημοκρατική χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για φιέστες της εταιρείας.

Πάντως, την ευθύνη για το γεγονός ότι η επένδυση έχει «κολλήσει», την επέρριψε στις υπηρεσίες του υπουργείου και όχι πολιτική απόφαση δική του ή του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν είναι θέμα πολιτικό, ποιος είναι υπουργός, υπηρεσίες δεν έχει το Δημόσιο; Οι υπηρεσίες τα λένε αυτά. Άρα οι υπηρεσίες του Υπουργείου διαχρονικά λένε ότι αυτό το πράγμα», υποστήριξε  και μίλησε για μια επένδυση που «οποιαδήποτε μικρή διαφοροποίηση από πολύ αυστηρούς  περιβαλλοντικούς όρους μπορεί προκαλέσει ανεπίτρεπτες περιβαλλοντικές καταστροφές».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι «το ελληνικό δημόσιο δεν έχει πειστεί πως η μεταλλουργία αυτή είναι εφικτή, από την στιγμή που μιλάμε για ποσότητες αρσενικού, οι οποίες φτάνουν και το 8%». Γι΄ αυτό κιόλας ο υπουργός Περιβάλλοντος ισχυρίστηκε ότι η μελέτη από την εταιρεία επεστράφη με τις τεχνικές εκθέσεις του Υπουργείου.

Από την πλευρά τους τόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο ομόλογός του από την Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι η επένδυση έχει «κολλήσει για μερικά ψηφαλάκια». «Πετάτε τις υποθέσεις πίσω, δημιουργείτε καθυστερήσεις για να μην ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση και στο ελληνικό κι άλλα θέματα.  

Σας δημιουργεί πρόβλημα ψήφων, το πάτε τόσο αργά ώστε να γίνει η κάθε ενέργεια μετά τις εκλογές», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σε ότι αφορά δε τα περί fun club που είπε ο Γ. Σταθάκης ο Α. Λοβέρδος αντέτεινε ότι η κυβέρνηση «έχει την εμπειρία του κ. Ιβάν Σαββίδη που έχει κάνει fan club δικό σας».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC