Κορδελιό – Εύοσμος: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το lockdown

Κορδελιό – Εύοσμος: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το lockdown

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί μικρός αριθμός κατοίκων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, έξω από το δημαρχείο, αντιδρώντας στο καθολικό Lockdown που επιβλήθηκε από την πολιτεία, μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού  στην περιοχή. Αντιπροσωπεία των κατοίκων κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματα ζητώντας να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφορικά με τα νέα, πιο αυστηρά, μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είπε, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης grtimes.gr πως αντιλαμβάνεται την κούραση του κόσμου καθώς «οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους και είναι λογικό να αντιδράσουν, όμως πρέπει να υπάρχει μια συμμόρφωση όλων στα μέτρα των ειδικών για να περιορίσουμε τις μεταλλάξεις», συμπληρώνοντας πως 9 αριθμός κρουσμάτων στον δήμο είναι καλύτερος σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα.

Ειδικότερα, για τους μαθητές που πηγαίνουν σε ιδιωτικά ή σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γειτονικών δήμων ανέφερε πως τα μαθήματα τις επόμενες ημέρες θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Σχετικά με τα fake news που κάνουν λόγο για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά καθώς «ανήκουν στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας». «Όποιος διέσπειρε αυτές τις φήμες θα θερίσει μηνύσεις γιατί είναι ψευδείς ειδήσεις που αναστατώνουν τον κόσμο και την ήδη άσχημη ψυχολογική του κατάσταση».

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες της περιοχής που από σήμερα έκλεισαν τα καταστήματα τους στο πλαίσιο τήρησης του καθολικού lockdown, χαρακτηρίζουν τα μέτρα «παράλογα και άδικα» και ζητούν οικονομική ενίσχυση και επιδότηση των επιχειρήσεών τους.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από νωρίς έξω από το δημαρχείο και στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους σε πεζούς.