Κορονοϊός - Γερμανία: Κατέταξε Ελλάδα και Ολλανδία στις περιοχές κινδύνου

Κορονοϊός - Γερμανία: Κατέταξε Ελλάδα και Ολλανδία στις περιοχές κινδύνου

Η Γερμανία χαρακτήρισε το σύνολο της ελληνικής επικράτειας περιοχή κινδύνου για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες και οι Γερμανικοί υπήκοοι που επιστρέφουν στη Γερμανία πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού για να αποφεύγουν την καραντίνα.

Ο λόγος σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα είναι ο αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων στις χώρες.

Στις περιοχές κινδύνου το Ινστιτούτο συμπεριέλαβε και το σύνολο της Ολλανδίας, με εξαίρεση τις υπερπόντιες περιοχές Μπονέρ, Άγιος Ευστάθιος, Σάμπα, Αρούμπα και Κουρασάο.

Η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε τη Δευτέρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και του προσωπικού των οίκων ευγηρίας, μετά από μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω της ζωτικής για τη χώρα τουριστικής περιόδου. 

Η Ελλάδα ανακοίνωσε 2.794 κρούσματα την Πέμπτη, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στα 450.512. Οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα έχουν φτάσει τους 12.819.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία διαθέτει επί του παρόντος περισσότερες από 120 χώρες, πλήρως ή εν μέρει, σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου. Η Ισπανία και η Τουρκία είναι επίσης μεταξύ των περιοχών κινδύνου. Η Πορτογαλία και η Κύπρος κατατάσσονται ακόμη και ως περιοχές με υψηλή συχνότητα εμφάνισης αριθμό κρουσμάτων.

Οι επαναπατριζόμενοι από αυτές τις δύο τελευταίες χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες.