Κορονοϊός: Κατέληξαν τέσσερις ηλικιωμένοι σήμερα - Συναγερμός για τους οίκους ευγηρίας

Κορονοϊός: Κατέληξαν τέσσερις ηλικιωμένοι σήμερα - Συναγερμός για τους οίκους ευγηρίας

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέληξαν ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι, με τη μία εξ αυτών να αποτελεί το 23ο θύμα από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Το γεγονός ότι οι οίκοι ευγηρίας έχουν εξελιχθεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. 

Συγκεκριμένα, τέσσερις ακόμα άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη χώρα μας: μία 94χρονη, μία 74χρονη, ένας 86χρονος και μια 99χρονη. Η 99χρονη, η οποία κατέληξε στο νοσκομείο «Παπανικολάου» είναι το 23ο θύμα από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Η 94χρονη κατέληξε στις 00:50 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τις 25 Ιουλίου, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Υποκείμενα νοσήματα είχαν και η 74χρονη που κατέληξε στις 3:25 και η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, αλλά και ο 86χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:16 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Πλέον, το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας είναι 278

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι για τον ΕΟΔΥ αποτελούν προτεραιότητα όλες οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας για δέκα ημέρες, ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι, όπου καταγράφηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές. Ειδικότερα τα κρούσματα διαπιστώθηκαν σε 18 φιλοξενούμενους της δομής και σε ένα μέλος του προσωπικού.