Κως: Δηλώσεις συμπαράστασης και στήριξης για τα θύματα και τους πληγέντες από τον πολιτικό κόσμο

Κως: Δηλώσεις συμπαράστασης και στήριξης για τα θύματα και τους πληγέντες από τον πολιτικό κόσμο

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων από τον σεισμό στην Κω και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Federica Mogherini, την οποία και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση της αυτές τις δύσκολες ώρες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός σε αναρτήσεις του στο Twitter, «το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των συνεπειών». 

- «Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων από τον σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

- Το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των συνεπειών.

- Ευχαρίστησα την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας για τη συμπαράστασή της αυτές τις δύσκολες ώρες.

- H Ελλάδα στηρίζει τον διεθνή ρόλο της ΕΕ στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας».

«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου (στην Κω, δηλαδή, είναι πολύ καλύτερη).

Μιλώντας στο «Πρακτορείο» και την Σοφία Παπαδοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω. Το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι στην αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές. Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Γενικά μιλώντας πάντως, οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Ισχυρό πλήγμα από τον Εγκέλαδο δέχθηκαν δύο εκκλησίες και το τζαμί του νησιού, είπε ακόμη, ενώ πέντε άνθρωποι μεταφέρονται αεροπορικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στους οποίους και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

«Σιγά σιγά η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. Και, παρότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, η κατάσταση δεν έχει σχέση με την Βρίσα, αφού στην Κω οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες.

Δηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο, για τον μεγάλο σεισμό 6,4 ρίχτερ που χτύπησε σήμερα τα ξημερώματα την Κω.

«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά» αναφέρει σε tweet ο Στ. Θεοδωράκης για το σεισμό στην Κω κι εκφράζει την ελπίδα το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα τους πληγέντες.

«Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης

«Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε, νωρίτερα σήμερα, με τον δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Κυρίτση ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βεβαίως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στη διάθεση των αρμόδιων.

«Απόλυτα διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κω ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει. Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αποκαθίσταται ήδη η κανονικότητα. Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό. Και οι τουρίστες. Δεν υπάρχει πανικός» διαβεβαίωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μεταφέρω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς τους πληγέντες και απευθύνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι επίσης με όσους πρώτοι ανταποκρίθηκαν, το ιατρικό προσωπικό και τους ανθρώπους που εργάζονται επί τόπου» αναφέρει η ανακοίνωση του Κύπριου επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, επισημαίνοντας την ετοιμότητα της ΕΕ για την παροχή υποστήριξης και βοήθειας.

«Το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών» της Επιτροπής, το οποίο παρακολουθεί τις φυσικές καταστροφές συνεχώς, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να συντονίσει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί», αναφέρει ο ίδιος και καταλήγει λέγοντας πως «το σύστημα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ για τις επείγουσες ανάγκες είναι επίσης διαθέσιμο για να βοηθήσει τις εθνικές αρχές πολιτικής προστασίας».

Βαρθολομαίος: Μήνυμα συμπαράστασης προς τους χριστιανούς και μουσουλμάνους, της Κω

Την συμπαράσταση της Μητέρας Εκκλησίας στο λαό της σεισμόπληκτης Κω και στoν κλήρο του νησιού εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Μητροπολίτη Κη και Νισύρου Ναθαναήλ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς σήμερα το πρωί. Ο κ. Ναθαναήλ ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις ζημιές που υπέστησαν τόσο ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου όσο και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικισμοί και οι υποδομές του νησιού.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητρόπολη και το δήμαρχο της Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε και μήνυμα που δημοσιοποιεί μέσω του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το οποίο απευθύνεται στο Μητροπολίτη, και στο ποίμνιο της ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στη μουσουλμανική κοινότητα του νησιού

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταβαίνει στη Κω

Με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά , ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει σήμερα στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα   άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης  της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση», αναφέρει το σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με παράγοντες της Δικαιοσύνης στην Κω επικοινώνησε ο Στ. Κοντονής

Την Κω θα επισκεφθεί εντός των επομένων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σήμερα επικοινώνησε με τον πρόεδρο Πρωτοδικών του νησιού, Δημήτρη Κίτσιο και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγιώτη Αβρίθη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των κτιρίων που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, επικοινώνησε με τον διευθυντή της φυλακής Κω.

Και οι δυο ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχουν ζημιές στα κτίρια που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες και οι φυλακές.

ΑΝΕΛ: Η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της

«Αυτές τις στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της, που αναστατώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό των δύο συνανθρώπων μας και ευχόμαστε στους τραυματίες ανάρρωση το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την προσδοκία ότι «με την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την απαράμιλλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κω θα υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

Ένωση Κεντρώων: Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει

Έκκληση στην κυβέρνηση «να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Κω.

Η Ένωση Κεντρώων «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο των δύο συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους» και εύχεται «γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου SOOC

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς