Κουμουτσάκος: Η Ενωμένη Ευρώπη φτιάχτηκε για να υπηρετήσει την ειρήνη

Κουμουτσάκος: Η Ενωμένη Ευρώπη φτιάχτηκε για να υπηρετήσει την ειρήνη

«Η Ενωμένη Ευρώπη φτιάχτηκε για να υπηρετήσει πριν και πάνω από οτιδήποτε άλλο την ειρήνη», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ που έγινε στο Παρίσι. Επιπλέον, τόνισε ότι το ξεκάθαρο μήνυμα προς το Κρεμλίνο είναι ότι «είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στις ωμές πράξεις σας».

Επιπλέον, ο κ. Κουμοτσάκος προσέθεσε ότι :«Αυτές τις ώρες της κορύφωσης του δράματος, της βάναυσης επίθεσης κατά του Ουκρανικού λαού και κατά της διεθνούς ειρήνης οι λαοί της Ευρώπης στέλνουν τρία μηνύματα

  • Το 1ο είναι ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Ουκρανικό λαό που μάχεται ηρωικά για να υπερασπιστεί το κράτος του. Του λέμε με ισχυρή φωνή πως: «Eμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλη μας την καρδιά δίπλα και μαζί σας».
  • Το 2ο είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας προς στην ομάδα του Κρεμλίνου: «Είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στις ωμές πράξεις σας».
  • Το 3ο μήνυμα είναι πως «Η βάναυση εισβολή στην Ουκρανία έδειξε σε όλους ότι η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ ξανά να χαρακτηριστεί ως “οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος”. Σε αυτές τις δραματικές ημέρες εμείς οι Ευρωπαίοι, έχουμε αποφασίσει να είμαστε ένας στιβαρός διεθνής παίκτης που θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις, θα υποστηρίζει τα συμφέροντα του, θα τιμά τις αρχές και τις αξίες του».

«Η Γαλλία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει ευθύνη να προωθήσει αποφασιστικά, δυναμικά και αποτελεσματικά την Ευρώπη της ασφάλειας, της άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας.