Κρεμλίνο: Να μην κλιμακωθεί η ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Κρεμλίνο: Να μην κλιμακωθεί η ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Να αποφευχθούν βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα που μπορεί να οδηγήσουν στην κλιμάκωση της έντασης μετά τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, ζητεί το Κρεμλίνο.

«Αξιολογούμε αρνητικά την νέα κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καλούμε όλες τις περιφερειακές και μη χώρες να μην προχωρούν σε βιαστικές κινήσεις και να μην βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες των ΗΠΑ κατά του Ιράν ότι εμπλέκεται στην επίθεση.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι απαιτείται μια πολιτική που θα συνέβαλε στην εξομάλυνση των εντάσεων.

Σήμερα η συνάντηση Πούτιν, Ερντογάν, Ρουχανί στην Άγκυρα

Οι εξελίξεις μετά την επίθεση στις σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν κατά την σημερινή συνάντηση κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Γιούρι Γιουσάκοφ, βοηθό του Ρώσου προέδρου, οι τρεις πρόεδροι θα συζητήσουν για το Συριακό και ιδιαίτερα για την κατάσταση στο Ιντλίμπ και την βορειοανατολική χώρα.

Ο Πεσκόφ πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο Πούτιν, Ερντογάν και Ρουχανί να συζητήσουν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά τη συνάντηση κορυφής αναμένεται μάλιστα να εκδοθεί και κοινή δήλωση.