Κρεμλίνο: Ο Ντεπαρντιέ πιθανότατα δεν κατανοεί την κατάσταση στην Ουκρανία

Κρεμλίνο: Ο Ντεπαρντιέ πιθανότατα δεν κατανοεί την κατάσταση στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμο να εξηγήσει την κατάσταση στην Ουκρανία στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος επέκρινε τις «τρελές, απαράδεκτες υπερβολές» του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εκεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Ντεπαρντιέ πιθανότατα δεν κατανοεί πλήρως την κατάσταση.

Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα το 2013, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ότι «ο ρωσικός λαός δεν ευθύνεται για τις τρελές, απαράδεκτες υπερβολές των ηγετών του όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Ντεπαρντιέ είπε επίσης ότι θα δώσει όλα τα έσοδα από τρεις νύχτες συναυλιών στο Παρίσι που ξεκινούν σήμερα στους « Ουκρανούς, θύματα αυτού του τραγικού αδελφοκτόνου πολέμου».

Το 2013, ο Πούτιν έδωσε στον Ντεπαρντιέ ρωσική υπηκοότητα, προκαλώντας κατακραυγή στη Γαλλία, όπου ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε την πατρίδα του για να αποφύγει έναν νέο φορολογικό συντελεστή για τους εκατομμυριούχους. Ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως το «The Last Metro» και το «Cyrano de Bergerac», έλαβε το νέο του διαβατήριο από τον ίδιο τον Πούτιν στην κατοικία του Ρώσου ηγέτη στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας