Κρεμλίνο: V. Putin και D. Trump θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής G20

Κρεμλίνο: V. Putin και D. Trump θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής G20

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έχει προγραμματισθεί καμία ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov.

"Θα συναντηθούν σε κάθε περίπτωση εκεί, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου, αλλά προς το παρόν δεν έχει προγραμματισθεί καμία ξεχωριστή συνάντηση". δήλωσε ο Peskov.

Ο Νταμάρι Πεσόν, απαντώντας σε ερώτηση που αναφερόταν σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενες υποχωρήσεις της Ρωσίας πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών, είπε ότι "θα ξαναπώ ότι δεν θα ήθελα να σχολιάσω πληροφορίες εφημερίδων, επειδή τα ψήγματα της αξιόπιστης πληροφόρησης χάνονται μέσα στον όγκο της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, που δημοσιεύονται αυτή τη στιγμή".

Ελπίζει να συμβάλει να συναντηθούν οι πρόεδροι Putin - Trump o S. Gabriel

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel είπε στον Vladimir Putin ότι το Βερολίνο φιλοδοξεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι τον πρόεδρο της Ρωσίας και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Donald Trump κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο την επόμενη εβδομάδα.

«Ελπίζουμε (...) ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να σας φέρουμε μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο Gabriel κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν με τον Putin στη Μόσχα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια