Κυβερνήτης Ντονέτσκ: Το 80% των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει την πόλη

Κυβερνήτης Ντονέτσκ: Το 80% των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει την πόλη

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των εντατικών ρωσικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, λέει ότι περίπου το 80% του πληθυσμού της έχει ήδη φύγει, ανέφερε τη Δευτέρα το Kyiv Independent.

Ο Πάβλο Κιριλένκο είπε ότι περίπου 340.000 άνθρωποι, ή το 20% του τοπικού πληθυσμού, πριν από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, παραμένουν.

Παράλληλα, προέτρεψε τον εναπομείναν πληθυσμό της περιοχής να φύγει την περασμένη εβδομάδα, αφού η Ρωσία ενίσχυσε την επίθεσή της.

Οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς θανάτους αμάχων, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Μόσχα ότι στοχεύει σκόπιμα κατοικημένες περιοχές.

Το Ντόνετσκ είναι η τελευταία εναπομείνασα ανατολική επαρχία της Ουκρανίας εν μέρει υπό τον έλεγχο του Κιέβου, και ο στρατός της μάχεται για να κρατήσει έδαφος.

«Η μοίρα ολόκληρης της χώρας θα κριθεί από την περιοχή του Ντόνετσκ», είπε ο Κυριλένκο την περασμένη εβδομάδα, «Όταν υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι, θα είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε περισσότερο στον εχθρό μας και να εκτελέσουμε τα κύρια καθήκοντά μας».