Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Nα αποσύρει τη δήλωση περί αναπηρίας

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Nα αποσύρει τη δήλωση περί αναπηρίας

Να αποσύρει την αναφορά του περί αναπηρίας ως προς τις κοπέλες που διακωμώδησαν την παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια κάλεσε τον Μάκη Βορίδη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη και προσβλητική.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό τόνισε πως

«Εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16. Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση»...

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Στ. Κυμπουρόπουλου ο οποίος με ανάρτηση στο facebook κάλεσε τον υπουργό να την αποσύρει τονίσζοντας ότι «Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα»

Και συνέχισε σημειώνοντας πως «Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα».

Δείτε την ανάρτηση: