Κύπρος: Σε πολιτικό επίπεδο μεταφέρεται η υπόθεση του serial killer - Προς παραίτηση ο υπ. Δικαιοσύνης

Κύπρος: Σε πολιτικό επίπεδο μεταφέρεται η υπόθεση του serial killer - Προς παραίτηση ο υπ. Δικαιοσύνης

Σε πολιτικό επίπεδο μεταφέρονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του serial killer «Ορέστη» στην Κύπρο, ενώ εντατικές συνεχίζονται για 19η ημέρα οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. 

Ο υπό σύλληψη φερόμενος ως δράστης, Νίκος Μεταξάς, έχει παραδεχτεί τη διάπραξη τουλάχιστον επτά φόνων, πέντε ενήλικων γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών, εκ των οποίων οι τρεις σοροί αγνοούνται.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, με ανακοίνωση του αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε παραίτηση ενώ παράλληλα ρίχνει το γάντι στον αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου και τους χειρισμούς της Αστυνομίας.

«Έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό. Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε επιστολή του ο Ιωνάς Νικολάου.