Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν τελειώνει εδώ η ιστορία

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν τελειώνει εδώ η ιστορία

«Σας είχαν προειδοποιήσει κύριε Τσίπρα για ρόλο Παπαδόπουλου. Ο πρέσβης σας. Κι αφού αρέσκεστε διαβάζετε μήπως θέλετε να διαβάσετε και το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο τέλος Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει επίσημη αποστολή Σαουδαράβων στην Ελλάδα;». Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δυσκόλεψε» τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην δευτερολογία του πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν έδωσε απάντηση.

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα επί της ουσίας ερώτημα και έτσι έγινε πιο συγκεκριμένος: «Γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;», είπε. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας εν τη ρύμη του λόγου όταν αναφέρθηκε στον κ. Σφακιανάκη  μίλησε για  «έναν άλλο μεσάζοντα», κάτι που σημαίνει ότι όντως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας.

«Δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία κ. Τσίπρα, όχι προφανώς μόνο γιατί η δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει, αλλά και γιατί υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες που δεν έχουν εξαντληθεί», προανήγγειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, πρότεινε στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών να προσέλθει εκτός από τον ταξίαρχο Παπαδάκη, τον κ. Παπαδόπουλο, τον Σφακιανάκη και το στέλεχος της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης. «Μπορεί να μας διαφωτίσει λίγο για την ρόλο του κ. Παπαδόπουλου», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στηλίτευσε την επιλογή του πρωθυπουργού να διαβάσει απόρρητα έγγραφα, την ώρα που τα έγγραφα Λοβέρδου επιστράφηκαν στην κυβέρνηση. «Αυτό λέγεται συγκάλυψη και κουκούλωμα. Ντροπή αυτό που κάνετε και κρύβεστε πίσω από διαδικασίες», προσέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Όταν αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα διερευνηθεί η υπόθεση»

Νωρίτερα, κατά την πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής τη διερεύνηση της υπόθεσης όταν η ΝΔ αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στο πλαίσιο της παρέμβασής του στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. «Μετά τις εκλογές όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλάξει, η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αναζητηθούν ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους - θα το βρείτε μπροστά σας, κύριε Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ απέδειξε ότι Καμμένος και Τσίπρας είναι ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο.

«Δεν ξέρω αν σας εκβίασε. Και μόνο η επιλογή του κ. Τσίπρα να βρίσκεται εδώ επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης. Οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η συγκολλητική τους ουσία είναι ο τυχοδιωκτισμός, η αλαζονεία, η ροπή στη χυδαιότητα και η συστηματική εξαπάτηση. «Το ύφος του ενός ταίριαξε στο ύφος του άλλου. Όπως ήρθατε μαζί έτσι θα φύγετε μαζί», υπογράμμισε με νόημα και διαπίστωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Μητσοτάκη «οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι χαρές της εξουσίας».

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση που επιχείρησε να ξεπουλήσει στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό. «Επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα. Παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες. Και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έλυνε και έδενε στο υπ. Άμυνας και τώρα είναι στη φυλακή!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε, δε, αν έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές με τον δημόσιο επί των ημερών Καμμένου ο κ. Παπαδόπουλος. «Σε συνέντευξη είπατε ότι δεν έχετε καμία σχέση, διότι είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας», είπε στον κ. Καμμένο και συνέχισε: «Πως εξηγείται τότε ότι με επιστολή της 27 Ιουνίου του 2017 από την εταιρεία του Παπαδόπουλου προς τα ΕΑΣ γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: "Σε συνέχεια της σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του επιβεβαιώνεται…"».

Με άλλα λόγια ήθελε τότε ο «μεσάζων» να νοικιάσει τις  τις εγκαταστάσεις των  ΕΑΣ  για να φτιάξει πυρομαχικά. «Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα είχαν την έγκρισή σας. Μετά από όλα αυτά συνεχίζεται να στηρίζεται τον κ. Καμμένο. Έγινα όλα καλώς; Καθαρές κουβέντες; Μη μας πείτε για τα συμφέροντα που σας πολεμούν μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αφού υπενθύμισε ότι ο Π. Καμμένος είναι βουλευτής από το 1993 («και άρα δεν τον λες ακριβώς νέο πρόσωπο») υπογράμμισε πως «όταν δεν εκτονώνεται με μετρητά στο καζίνο ντιλάρει οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων». Είπε, μάλιστα, ότι σε οποιαδήποτε χώρα θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής».

«Δε θα σταματήσουμε εδώ»

«Πάντως δεν θα σταματήσουμε εδώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την κόντρα του με τον πρωθυπουργό για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του Πάνου Καμμένου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση δεν απάντησε πού είναι τα χρήματα από τη συμφωνία, ενώ παραμένει σκοτεινός και ο ρόλος του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, όχι απλά γνωρίζονταν με τον Πάνο Καμμένο αλλά είχε ζητήσει να πάρει και τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ για την παραγωγή πυρομαχικών. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές και για τη στάση που κράτησε το προεδρείο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης.

Αλέξανδρος Διαμάντης