Κυρ. Μητσοτάκης για μνημόνιο με Αίγυπτο: Ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Κυρ. Μητσοτάκης για μνημόνιο με Αίγυπτο: Ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Την μεγάλη σημασία της υπογραφής του μνημονίου που υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ άλλων διασφαλίζει τη ροή της πράσινης ενέργειας και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Παράλληλα, αναφέρεται στη διασύνδεση των δικτύων μεταφοράς μεταξύ των χωρών που όπως σημειώνει ο έλληνας πρωθυπουργός αντιπροσωπεύει μια τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν σήμερα Ελλάδα και Αίγυπτος διασφαλίζει τη ροή της πράσινης ενέργειας και ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Η διασύνδεση των δικτύων μεταφοράς μεταξύ των χωρών μας αντιπροσωπεύει μια τολμηρή στρατηγική πρωτοβουλία. 

Το μνημόνιο υπεγράφη το μεσημέρι στην Αθήνα, από τον Κ. Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ της Αιγύπτου, Mohamed Shaker και προβλέπει τη σύσταση ομάδας εργασίας υψηλού επιπέδου, που θα αναλάβει τα επόμενα βήματα για την μελέτη, αδειοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών έκανε λόγο για συμφωνία-ορόσημο, που αναβαθμίζει τη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου και τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ βελτιώνει την ασφάλεια εφοδιασμού και υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση.