Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για τη ΝΔ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για τη ΝΔ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Το αίτημα για πολιτική αλλαγή εξέφρασαν κάτοικοι των Σερρών στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην πόλη. Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε στην κεντρική αγορά και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ ήπιε και καφέ με νέους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε έκταση όπου εκτρέφονται 4.000 βουβάλια στο βορειοδυτικό άκρο της λίμνης Κερκίνης. Ο πρόεδρος των βοϊοτρόφων Ελλάδας του εξήγησε για την εκτροφή και τη μεταποίηση των προϊόντων. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 30 εκτροφείς, με τους 15 να είναι στην περιοχή.

Σε δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κτηνοτροφία είναι ένας σημαντικός κλάδος με πολύ μεγάλες προοπτικές και αναφέρθηκε στην ανάγκη απορρόφησης των σχετικών πόρων για τη στήριξή του, ενώ τόνισε πως πρέπει να ρυθμιστεί και το ζήτημα των βοσκοτόπων.

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικά κτηνοτροφίας είναι πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ και ειδικά η στήριξη στα καινοτόμα προϊόντα.

Για να μπορέσουν οι νέοι που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στις ρίζες τους και τα προϊόντα που παράγουν να βρουν τη θέση που έπρεπε να έχουν στα ράφια και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Τρουπής