Κυρ. Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το μαύρο και το κόκκινο της πολιτικής

Κυρ. Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το μαύρο και το κόκκινο της πολιτικής

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός όταν δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο υποκύπτει στα σκάνδαλα του  κ. Καμμένου  και στην ανικανότητα του κ. Κουρουμπλή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας με νόημα.

«Ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσώπευε το  κόκκινο της πολιτικής και οι ΑΝΕΛ το μαύρο. Δεν είχαμε φανταστεί όμως ότι είχαν αλλάξει χρώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο του Σαρωνικού  και οι ΑΝΕΛ  το κόκκινο του καζίνο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε δικαιωμένος από την στάση που κράτησε η ΝΔ στη Βουλή, αρνούμενη να στηρίξει νομοσχέδια που δε συγκέντρωναν τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνητικών εταίρων. «Η στάση μας την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποτέλεσμα. Από εδώ και στο εξής Τσίπρας - Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος τους, αλλά χωρίς τη  δική  μας συμπαράσταση" επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Για τη ΝΔ η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο. «Εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε βγει ήδη από τα μνημόνια. Η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι οφθαλμαπάτη. Η χώρα μας πρέπει μετά τον Αύγουστο  να δανείζεται χωρίς πιστοληπτική γραμμή, όμως η κυβέρνηση ξεχνάει  ότι έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα μειώσεων συντάξεων και αφορολογήτου μαζί με υψηλά πλεονάσματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όσα  λέει η κυβέρνηση δεν πείθουν κανέναν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τος γερμανικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι όλοι οφείλουν  να κάνουν  τα πάντα για να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας, ασχέτως με το τί συμβαίνει στο εξωτερικό.

Δήλωσε ικανοποιημένος για την παρουσία της ΝΔ στη ΔΕΘ και επανέλαβε την στήριξη του στους υγιείς επιχειρηματίες και όχι στα λαμόγια - επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπήσουν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου στις 16-17 Δεκεμβρίου αλλά και τη διεξαγωγή εφτά προσυνεδρίων.

«Απευθύνουμε σταθερή πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση . Έχουμε μάθει και από τα λάθη μας και από τα λάθη των άλλων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Γιάννης Τρουπής