Κύθηρα: Οριοθετήθηκε η φωτιά - αποχώρησαν τα εναέρια μέσα

Κύθηρα: Οριοθετήθηκε η φωτιά - αποχώρησαν τα εναέρια μέσα

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης με 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει προσωρινά. 

Νωρίτερα, στην ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με επιπλέον έμψυχο δυναμικό και εναέρια μέσα, (2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη) προχώρησε η Πυροσβεστική στη μάχη κατά της πυρκαγιάς στη δυσπρόσιτη περιοχή . Δεν απειλούνταν κατοικίες, ωστόσο υπήρχε ανησυχία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Συνολικά από το πρωί επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ, ενισχύοντας τους ήδη 15 πυροσβέστες με τα 7 οχήματα που έσπευσαν στην περιοχή αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς και έδωσαν ολονύχτια μάχη για την οριοθέτησή της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στα Κύθηρα, ένα 11μελές πεζοπόρο τμήμα με πλωτό του λιμενικού και 15 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, με έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε από τη Νεάπολη στα Κύθηρα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα αντιμετώπισης της φωτιάς εμφανίζεται να είναι καλύτερη, καθώς οι ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα της μη εκτεταμένης επέκτασή της 

Να σημειωθεί ότι τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο η Πυροσβεστική επισήμως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, κάνοντας λόγο για βελτίωση της εικόνας.

Διαβάστε ακόμη: Πυρκαγιά ξέσπασε στα Κύθηρα