ΛΑΕ: Κακόγουστο θέατρο Κουρουμπλή με την παραίτηση «μαϊμού»

ΛΑΕ: Κακόγουστο θέατρο Κουρουμπλή με την παραίτηση «μαϊμού»

 

Για εγκληματική ολιγωρία κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η ΛΑΕ για την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στο Σαρωνικό μετά την «περίεργη», όπως λέει, βύθιση του δεξαμενοπλοίου. 

«Χρειάζεται άμεση και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στον αρμόδιο υπουργό και στην εταιρεία διαχείρισης του δεξαμενόπλοιου. Η οικολογική και θαλάσσια αυτή καταστροφή δεν μπορεί να καταγραφεί και αυτή ως άλλο ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία» τονίζει η ΛΑΕ.

Κακόγουστο θέατρο Κουρουμπλή με την παραίτηση «μαϊμού»

Η ΛΑΕ σχολιάζει και τις δηλώσεις Κουρουμπλή, τονίζοντας πως πρόκειγαι για «κακόγουστο θέατρο». «Η θέση του Παν. Κουρουμπλή με την οποία τονίζει ότι "θέτει τον εαυτόν του πάντα στην διάθεση του πρωθυπουργού" αντιπροσωπεύει ένα πολύ κακόγουστο θέατρο και ευτελή κίνηση υπεκφυγής. Ο Παν. Κουρουμπλής θα έπρεπε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, να παραιτηθεί ο ίδιος χωρίς υπεκφυγές και απευθύνσεις».

«Το κυριότερο, όμως, απαιτούνται άμεσα αποφασιστικά μέτρα και σχέδιο για να μετριαστούν όσο είναι δυνατόν οι επώδυνες συνέπειες του οικολογικού εγκλήματος με προοπτική την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος» καταλήγει η ΛΑΕ.