Lamda Development: Το γενναίο stock option και τα σχέδια για το Ελληνικό

Lamda Development: Το γενναίο stock option και τα σχέδια για το Ελληνικό

Σε πλήρεις ρυθμούς Ελληνικού βρίσκεται η Lamda Development, η οποία στρέφει την προσοχή της στην επικείμενη έναρξη μέσα στο 2021 των κυρίως εργασιών ανάπλασης του Ελληνικού. Η διοίκηση, υπό τον Οδυσσέα Αθανασίου, γνωρίζει ότι το έργο, που θα απορροφήσει συνολικά κεφάλαια ύψους 8 δισ. ευρώ να απαιτεί αφοσιωμένα και καλά αμειβόμενα στελέχη, και γι’αυτό, χθες, εγκρίθηκε το πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών (stock option) στο προσωπικό και μέλη του δ.σ. της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο αρχικός αριθμός δικαιωμάτων ανέρχεται σε 5,5 εκατ. μετοχές, αντιπροσωπεύοντας το 3,1% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ προβλέπεται η άσκηση επιπρόσθετου ποσοστού 1,556% του μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή άσκησης του τριετούς διάρκειας stock option διαμορφώνεται σε 6,7 ευρώ και αντιστοιχεί σε premium 15% και 7%, συγκριτικά με την μέση τιμή τριμήνου και του τελευταίου μήνα, αντίστοιχα.

Η έναρξη των έργων

Το stock option, που αντιστοιχεί συνολικά στο 4,6% του μετοχικού κεφαλαίο της Lamda Development, τέθηκε σε ισχύ από χθες-οπότε και εγκρίθηκε- και αποτελεί ένα από τα κίνητρα της εταιρείας προς το προσωπικό ενόψει της έναρξης του έργου στο Ελληνικό. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αθανασίου, εκτίμησε ότι τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development, ενώ, έχει ολοκληρωθεί σειρά προπαρασκευαστικών εργασιών.

Αυτές περιλαμβάνουν την κατεδάφιση κτιρίων στο οικόπεδο του πρώην δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό (παλιά Ολυμπιακή), αλλά και την έναρξη κατάρτισης μελετών για την υλοποίηση των έργων υποδομής, όπως η τοποθέτηση τηλεπικοινωνιακών δικτύων ή δικτύου ύδρευσης κτλ. Έχει ακόμη ξεκινήσει η κατάρτιση αρχιτεκτονικών μελετών για τον σχεδιασμό των κτιρίων της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό, με την εταιρεία να προγραμματίζει την έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων δόμησης μέσα στο 2021. Αυτό θα οδηγήσει στην έναρξη κατασκευής, μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, των κτιρίων-τοπόσημων. Σε ορίζοντα ενάμιση έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου κατοικιών στην μαρίνα του Ελληνικού, ενώ η Lamda Development βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρείες για τη δημιουργία δύο κοινοπραξιών με αντικείμενο την ανάπτυξη του πύργου ξενοδοχείων και γραφείων στην Λεωφ. Βουλιαγμένης και του πύργου κατοικιών.

Η εταιρεία διαθέτει, ήδη, προς πώληση κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα στην έκταση για τα οποία υφίσταται ενδιαφέρον, όπως ανέφερε, χθες, ο κ. Αθανασίου.

Το έργο θα διαθέτει πέντε ψηλά κτίρια που θα φτάνουν τα 200 μέτρα και δέκα αρχιτεκτονικά τοπόσημα (πολυτελές ξενοδοχείο μαρίνας, πύργος κατοικιών στη μαρίνα, πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων με πύργο παρατήρησης, ενυδρείο, πύργος/συγκρότημα κατοικιών και μικτών χρήσεων, παραθαλάσσιο πολυτελές ξενοδοχείο, παράκτιες οικιστικές αναπτύξεις και συγκροτήματα και κατοικίες γύρω από το πάρκο).

Υπολογίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης, από πωλήσεις κατοικιών θα προέλθει το 58% των εσόδων, ενώ άλλους είδους δραστηριότητες, όπως malls και ξενοδοχεία θα αποφέρουν το 28%, 8% και 6% των εσόδων, αντίστοιχα.