Λέσβος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ζημιές από την σφοδρή καταιγίδα

Λέσβος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ζημιές από την σφοδρή καταιγίδα

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στη Λέσβο η καταιγίδα "Πηνελόπη" που έπληξε το νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ξαφνικό μπουρίνι διήρκεσε αρκετές ώρες προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, στο οδικό δίκτυο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τη διάσωση πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Από την σφοδρή βροχόπτωση σχηματίστηκαν χείμαρροι που παρέσυραν φερτά υλικά και τα κατέβασαν στους δρόμους των οικισμών.

Σύμφωνα με το lesvospost, στον Παλαιόκηπο καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στην είσοδο του χωριού από την υπερχείλιση ποταμού.

λεσβος

Αναφορές για πολλές ζημιές υπάρχουν στο χωριό Πλαγιά στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ κατολισθήσεις βράχων έχουν σημειωθεί στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στα βόρεια του νησιού.

Οι χείμαρροι κατέβασαν Το νερό κατέβασε στους δρόμους πέτρες και κλαδιά και, όπου χρειάζεται, παρεμβαίνουν οχήματα του δήμου και της Περιφέρειας.

Φερτά υλικά κατέβασε το νερό και μέσα στα χωριά Πλαγιά και Τρύγονα, που καθαρίζονται από το προσωπικό του δήμου.

Στην Πλαγιά Πλωμαρίου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, ενώ η λάσπη έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών καλύπτοντας τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα.

 

Φωτογραφίες: Intime