Λευκός Οίκος: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Trump-Putin στο Βιετνάμ

Λευκός Οίκος: Δεν θα υπάρξει συνάντηση Trump-Putin στο Βιετνάμ

Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δεν θα συναντηθεί κατ'' ιδίαν με τον ομόλογό του της Ρωσίας Vladimir Putin στο Βιετνάμ—όπως είχε δηλώσει ο ίδιος—ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Sarah Huckabee Sanders.

«Ουδεμία συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί ποτέ και δεν πρόκειται να υπάρξει (σ.σ. τέτοια συνάντηση σε διμερές επίπεδο), λόγω προβλημάτων στο πρόγραμμα των δύο ηγετών», είπε η Huckabee Sanders, η οποία πάντως συμπλήρωσε ότι δεν αποκλείεται οι δύο ηγέτες να διασταυρωθούν στο πλαίσιο ή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ρωσία: “Οι συζητήσεις συνεχίζονται” για μία πιθανή συνάντηση

Το κρεμλίνο ωστόσο υποστηρίζει ότι μία πιθανή συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του στην διάσκεψη της Οικονομικής Ανάπτυξης της Ασίας και του Ειρηνικού στο Βιετνάμ, προετοιμάζεται ακόμη, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα Dmitry Peskov.

“Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο,” δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Στο Βιετνάμ, για να παρουσιάσει το όραμά του για το παγκόσμιο εμπόριο, ο Trump

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε σήμερα στην πόλη Ντανάι του Βιετνάμ, όπου αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία που περιμένουν να ακούσουν πολλοί , με θέμα το όραμά του για το παγκόσμιο εμπόριο, ενώπιον των ηγετών πολλών χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Το αεροσκάφος του αμερικανού προέδρου προσγειώθηκε πριν από λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο στην Ντανάι.

Το Βιετνάμ είναι ο προτελευταίος σταθμός της περιοδείας του ρεπουμπλικάνου στην Ασία, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις Φιλιππίνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς