Λευκός Οίκος: Ο Maduro είναι δικτάτορας

Λευκός Οίκος: Ο Maduro είναι δικτάτορας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι πλέον δικτάτορας μετά την "κατάληψη της απόλυτης εξουσίας" μέσω ψεύτικων εκλογών ώστε να καθιερώσει μια Συντακτική Συνέλευση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

"Ο Maduro δεν αποτελεί απλώς κακό ηγέτη. Τώρα πια είναι και δικτάτορας", είπε σε καθιερωμένη ενημέρωση ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου H.R. McMaster.

"Οι πρόσφατες πράξεις που κατέληξαν στη χθεσινή κατάληψη της απόλυτης εξουσίας μέσω των ψεύτικων εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης αντιπροσωπεύουν πολύ σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία στο ημισφαίριό μας", είπε.

Νωρίτερα χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία και επέβαλε κυρώσεις στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro με την κατηγορία ότι υπονόμευσε τη δημοκρατία προχωρώντας στις εκλογές της Κυριακής για Συντακτική Συνέλευση.

Στα πλαίσια των κυρώσεων, απαγορεύεται στις αμερικανικές τράπεζες να έχουν συναλλαγές με τον N. Maduro.

N. Maduro: Οι κυρώσεις εναντίον μας δείχνουν την απόγνωση του D. Trump

Την απάντησή του στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον και την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες εκλογές επιχείρησε να δώσει ο Nicolas Maduro ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δήλωσε πως οι κυρώσεις εναντίον του δείχνουν την απόγνωση του Trump και το μίσος του για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Δεν παίρνω διαταγές από την αυτοκρατορία», φώναξε σε τηλεοπτική συνάντηση με τους οπαδούς του. «Συνεχίστε την επιβολή κυρώσεων κύριε Trump», τόνισε.

«Στο Ηνωμένες Πολιτείες είναι εφικτό να γίνει κανείς πρόεδρος με 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους από τον αντίπαλό του. Τι τεράστια δημοκρατία!» είπε ο Maduro καταχειροκροτούμενος από το κοινό που φώναζε το όνομά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr