Λιποθυμίες και νευρικός κλονισμός για τα Γραφεία της Επιτρ. Αλήθειας

Λιποθυμίες και νευρικός κλονισμός για τα Γραφεία της Επιτρ. Αλήθειας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χθες σε κτίριο της Βουλής, με πρωταγωνίστρια την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφορμή αποτέλεσε η επιμονή της να κρατήσει ένα από τέσσερα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους (επί της οδού Μητροπόλεως), στα οποίο πρόκειται να μεταστεγαστεί ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ειδικότερα, χθες είχε προγραμματιστεί να γίνει η σχετική παράδοση-παραλαβή, ωστόσο από το πρωί έξω από το γραφείο ένας αστυνομικός της ασφάλειας της κυρίας Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στην είσοδο των γραφείων προκειμένου να αποτρέψει τους υπαλλήλους της Βουλής να εισέλθουν. Μαζί του ήταν και ένας συνεργάτης της πρώην προέδρου, ο οποίος πήγε μέσα στο γραφείο, ενώ ήθελε να …κατασχέσει τον υπολογιστή της Επιτροπής Αλήθειας και να τον πάρει μαζί του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κληθεί ο φρούραρχος της Βουλής, αλλά και παράγοντες του Κοινοβουλίου, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη και να προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο, τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον αστυνομικό και η πίεση προς αυτόν αλλά και η γενικευμένη ένταση του δημιούργησαν πρόβλημα Υγείας. Ένιωσε τάση προς λιποθυμία, ενώ λίγο αργότερα έκανε και εμετό. Ως εκ τούτου μεταφέρθηκε σε κατάσταση νευρικού κλονισμού  στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί περαιτέρω αν έχριζε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το περιστατικό, ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο συνεργάτης της πρώην προέδρου δεν αποχωρούσε από τα γραφεία, κάτι το οποίο έκανε τελικά λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη.