Ληστεία 13 εκατ. δολαρίων από ΑΤΜ στην Ιαπωνία!

Ληστεία 13 εκατ. δολαρίων από ΑΤΜ στην Ιαπωνία!

Το ποσό των 13 εκατ. δολαρίων (1,4 δισ. γεν) κατάφεραν να αρπάξουν ληστές από ΑΤΜ της Ιαπωνίας, πραγματοποιώντας την απίστευτη κλοπή μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών ωρών.

Σύμφωνα με το BBC, η κλοπή έγινε σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης από την τράπεζα της Νότιας Αφρικής, Standard Bank, ενώ οι δράστες οργάνωσαν το χτύπημά τους υποκλέπτοντας στοιχεία από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας και εκδίδοντας στη συνέχεια πλαστές πιστωτικές κάρτες.

Το ποσό εκλάπη από συνολικά 1.400 ΑΤΜ της χώρας, ενώ η αστυνομία υποπτεύεται πάνω από 100 άτομα. Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Μαΐου, ενώ πρόκειται για συντονισμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ιαπωνίας, με τους δράστες να προχωρούν στην ανώτερη επιτρεπτή ανάληψη, αυτή των 913 δολαρίων (629 γεν).

Από τη μεριά της η Standard Bank περιέγραψε τη ληστεία ως μια «περίπλοκη, συντονισμένη ενέργεια απάτης», σημειώνοντας ότι έχει αναλάβει δράση για το θέμα.

Η ιαπωνική αστυνομία τώρα εξετάζει τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό των υπόπτων και είναι σε συνεργασία με την Interpol, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη για το συμβάν.