Live το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Live το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοινώνει τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην χώρα.

Live οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 νέα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα και 20 ακόμα θανάτους, ενώ 277 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ενώ νωρίτερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την εφαρμογή αυστηρού lockdown στην Αττική ως τις 21 Φεβρουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή στην κυβέρνηση περιλαμβάνουν, αυστηρό lockdown «τύπου Μαρτίου» στην Αττική για δύο εβδομάδες, δηλαδή διακοπή λειτουργίας για σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια), λιανεμπόριο και εκκλησίες από αύριο μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

Τα τρία στοιχεία που θορύβησαν τους ειδικούς ως προς την πορεία της πανδημίας στην Αττική:

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID-19 στα νοσοκομεία.
  • Η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ.
  • Η συνεχόμενη, σημαντική πλέον, αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα. 

Νωρίτερα, κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι Β. Κικίλιας, Ν. Χαρδαλιάς, Σ. Τσιόδρας και Π. Αρκουμανέας αξιολόγησαν την επιδημιολογική κατάσταση. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή των Ειδικών προκειμένου στη διάρκεια της ημέρας να ληφθούν οι αποφάσεις για την Αττική.