Λονδίνο και Βερολίνο καταδικάζουν την «αποκρουστική» βία των ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ

Λονδίνο και Βερολίνο καταδικάζουν την «αποκρουστική» βία των ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ

Η Theresa May, και η Angela Merkel, καταδίκασαν σήμερα αμφότερες, μέσω των εκπροσώπων τους, τα βίαια επεισόδια τα οποία ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μιας πορείας υπέρμαχων της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής στη Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή της μια γυναίκα.

Ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η αντίδραση του Τrump ήταν επαρκώς σθεναρή, απάντησε πως, το τι λέει ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) είναι δικό του ζήτημα. Εμείς είμαστε πολύ σαφείς (...). Καταδικάζουμε τον ρατσισμό, το μίσος και τη βία. Καταδικάζουμε την ακροδεξιά».

«Η καγκελάριος εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο αυτής της νέας γυναίκας (...). Πέραν αυτής της επίθεσης, πρέπει να ειπωθεί ότι οι σκηνές που είδαμε σε αυτή την πορεία των εξτρεμιστών της άκρας δεξιάς ήταν απόλυτα αποκρουστικές. Επιδείχθηκαν ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και το μίσος στις πλέον απαράδεκτες μορφές τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Steffen Seibert κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται εν μέσω της πολεμικής στις ΗΠΑ για τον δισταγμό του Donald Τrump να καταδικάσει ονομαστικά τις οργανώσεις της άκρας δεξιάς οι οποίες συγκεντρώθηκαν στη Σάρλοτσβιλ.

Η Merkel και ο Τrump έχουν συγκρουστεί και αλληλοεπικριθεί τους τελευταίους μήνες για διάφορα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ