Το Λονδίνο ζητά από τη Λιβύη την έκδοση του αδελφού του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Το Λονδίνο ζητά από τη Λιβύη την έκδοση του αδελφού του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έχει ζητήσει από τη Λιβύη να εκδώσει τον αδελφό του δράστη.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας Salman Abedi πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande στο Μάντσεστερ. Μεταξύ των 22 νεκρών είναι και επτά παιδιά, ενώ περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Abedi ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, είχε μεταβεί στη χώρα καταγωγής του πριν εξαπολύσει την επίθεση αυτή.

Η αστυνομία του Γκραντ Μάντσεστερ ανακοίνωσε χθες ότι έχει πλέον αρκετά στοιχεία για να ζητήσει και να λάβει ένταλμα σύλληψης εναντίον του αδελφού του, του Hassem Abedi.

«Ο Hassem Abedi κρατείται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη και η εισαγγελία ζήτησε την έκδοσή του», επεσήμανε ο Ras Jackson, διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Μετά την επίθεση μια φωτογραφία του Hassem Abedi που τραβήχτηκε μετά τη σύλληψή του αναρτήθηκε στο Facebook από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης.

«Ο πατέρας Ramadan Ahmedi έχει επίσης συλληφθεί», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Ahmed Bin Salem, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν διευκρίνισε αν οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή τους τον Μάιο ή αν αφέθηκαν ελεύθεροι και συνελήφθησαν ξανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ