Α. Λυκουρέζος: Η οικογένεια του Κατσίφα ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί η σορός του

Α. Λυκουρέζος: Η οικογένεια του Κατσίφα ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί η σορός του

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οικογένειά του ακόμα δεν γνωρίζει επισήμως πότε οι αλβανικές Αρχές θα της παραδώσουν τη σορό του για να προχωρήσουν στην ταφή.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας το πρωί στον Σκάι. Ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι παρόλο που χθες αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το αίτημα εγκρίθηκε και η σορός επρόκειτο να παραδοθεί σήμερα, στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά στον χρόνο παράδοσής της».

«Η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται “προφορικά” ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και “αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος, χαρακτηρίζοντας «ανεξήγητο και περίεργο το γεγονός ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα».

«Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κ. Κατσίφα.