Λύνεται το πρόβλημα με τα ακυρωτικά SMS στους 30άρηδες
Εμβολιασμοί

Λύνεται το πρόβλημα με τα ακυρωτικά SMS στους 30άρηδες

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Τετάρτης η διαδικασία για τον προγραμματισμό εμβολιασμών που αφορούν την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κάποιοι από τους πολίτες έλαβαν ακυρωτικό SMS στο αίτημα για ραντεβού εμβολιασμού που έκαναν, παρόλο που αρχικά τους επετράπη η είσοδος στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Αυτό συνέβη επειδή, αν και έχουν γεννηθεί το 1991, δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας, εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39).

Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν, καθώς θα τους σταλεί εκ νέου σχετικό μήνυμα.

Κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών

Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού στην πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμών για τους πολίτες 30-39 ετών.

«Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση και ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα», ενώ την Μ. Πέμπτη έρχεται η σειρά για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών και το Μ. Σάββατο για τους 45-49 ετών.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι όσοι πολίτες από 30-39 που έλαβαν μήνυμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης για ραντεβού δεν αναγραφόταν η ακριβής ημερομηνία για επιβεβαίωση. «Εδώ έχει μια άλλη φιλοσοφία το άνοιγμα των ομάδων 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, διότι πρόκειται για τη γρήγορη πρόσβαση στο εμβόλιο, μια γρήγορη γραμμή για γρήγορο εμβολιασμό. Άρα, παροτρύνουμε όσοι έλαβαν το μήνυμα να μπούνε στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους. Η ίδια φόρμουλα θα ακολουθηθεί και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών που και πάλι είναι ένα εμβόλιο και άρα θα πρέπει να μπούνε στην πλατφόρμα για να οριστεί το ραντεβού. Κι αυτό διότι θέλουμε το ραντεβού να κλειστεί ακόμη και την επόμενη μέρα. Χθες περάσαμε τους 60.000 εμβολιασμούς, προσπαθούμε να φτάσουμε περίπου το 1/5 εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα».