Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Μουζάλας προδικάζει θανάτους προσφύγων σαν να είναι παρατηρητής του υπουργείου του

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Μουζάλας προδικάζει θανάτους προσφύγων σαν να είναι παρατηρητής του υπουργείου του

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση καθώς και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αδράνειά τους αναφορικά με την κατάσταση του προσφυγικού στο Αιγαίο, ασκεί ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί τον υπουργό για το ότι «επιρρίπτει τις δικές του ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες των νησιών» σχολιάζοντας την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωσή του κ. Μουζάλα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από το κρύο στα hotspots.

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως η κυβέρνηση «δεν έχει εφαρμόσει, εδώ και 15 μήνες, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, που η ίδια συμφώνησε ενώ αγνοεί τις διαρκείς προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγορεί ακόμα την κυβέρνηση πως «αδυνατεί να ελέγξει την έξοδο μεταναστών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα τη διενέργεια ελέγχων στα αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα» και καλεί «για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υιοθετήσει επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και να το πράξει τώρα, πριν έρθουν τα χειρότερα, καθώς αυτά τα προδικάζει ακόμη και ο ανεύθυνος κ. Μουζάλας, ωσάν να είναι παρατηρητής του Υπουργείου του», καταλήγει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Φωτογραφία: SOOC